3 tips voor een betere werking van uw afzuiging

Tip 1: Van te voren aanzetten

U herkent het misschien wel.. U zet de afzuigkap tegelijk met het koken aan, waarna de kamer direct blauw komt te staan. Het is belangrijk dat u ongeveer 10 minuten voor het koken de afzuigkap vast aanzet. Zo wordt de luchtstroom op gang gebracht waardoor er tijdens het koken direct voldoende lucht wordt afgezogen.

Tip 2: Zorg voor voldoende ventilatie

Ook als de afzuigkap aan staat, dient u de kamer goed te ventileren. Zonder voldoende ventilatie zal de afzuigkap niet goed zijn werk kunnen doen. (Zonder luchttoevoer immers geen luchtafvoer)

Heeft u een afvoerkanaal naar buiten? Zet dan altijd even een raam op een kier of een rooster open. Doet u dit niet, kunt u meer dan de helft aan rendement verliezen!

Tip 3: Reiniging en onderhoud

Merkt u dat er geurtjes achterblijven in uw keuken? Dan is dit vaak een teken dat uw afzuiging gereinigd moet worden.

Indien u een metaalfilter heeft, is deze te reinigen in een vaatwasser. Gebruik hier geen vaatwasblokje voor, deze kan het filter aantasten.

Heeft u een koolstoffilter? Dan dient u deze, afhankelijk van het gebruik, ongeveer 1 à 2 keer per jaar te vervangen.

Bij Total Home Concept hebben wij verschillende merken en types afzuigsystemen. Van de klassieke afzuigkap tot geïntegreerde systemen die opgeborgen zitten in of achter uw kookplaat. In onze showroom kunt u een greep uit onze collectie bekijken en testen. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Geef een reactie