De gouden regel van een keukenontwerp: De keukendriehoek

De essentie van de keukendriehoek

Wanneer je nadenkt over een nieuwe keuken, is het niet alleen het visuele aspect dat telt. De praktische kant is minstens zo belangrijk. Een slimme keukenindeling is key voor een efficiënte kookervaring.

De keukendriehoek onder de loep

De keukendriehoek, ook bekend als de werkdriehoek, is de ruggengraat van je keuken. Het omvat de drie meest gebruikte zones: het kookgedeelte, het spoelgedeelte en de koelkast. Deze zones zijn het fundament van je keukenontwerp.

De juiste hoogte van het werkblad

Een cruciaal aspect van de keukendriehoek is de hoogte van je werkblad. Een ergonomische werkhoogte is niet alleen goed voor je rug, maar maakt koken ook een plezier. Onze experts bij Total Home Concept begrijpen het belang van deze ergonomie en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste balans. Dit is uiteraard afhankelijk van de lengte van degene die het meest gebruikt maakt van de keuken.

Optimale plaatsing van apparaten

De positie van je keukenapparatuur is een andere cruciale overweging. De afstand tussen de kookplaat, de spoelbak en de koelkast moet optimaal zijn. Hierdoor wordt onnodig heen en weer lopen geminimaliseerd en wordt de kookervaring gestroomlijnd.

Maak het persoonlijk met een ergonomische keuken

Bij Total Home Concept begrijpen we dat iedereen unieke behoeften heeft. Onze experts helpen je bij het plannen van de perfecte keukenindeling. We stemmen de keukendriehoek af op jouw persoonlijke stijl.

Een functionele en gebruiksvriendelijke keuken

De keukendriehoek helpt bij het creëren van een functionele keuken. Met de juiste indeling wordt koken een plezierige bezigheid en bespaar je kostbare tijd. Ontdek de voordelen van een slimme keukenindeling bij Total Home Concept.

Meer
blogs