Ultiem genieten met een eiland keuken

Een eiland keuken zorgt voor een gezellige uitstraling van uw woning. Het is een plek in de woning waar u snel bij elkaar komt waardoor het bij veel mensen veelal de favoriete plek in huis is. U kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om barkrukken aan uw kookeiland te plaatsen, zodat u sneller gaat zitten aan de eiland keuken. Daarnaast is een keukeneiland erg efficiënt, omdat er enorm veel opbergmogelijkheden zijn.

Soorten keukeneilanden

Een eilandkeuken lijkt misschien alleen een droom, maar met een slimme planning is er voor vrijwel iedere woonruimte een prachtig keukeneiland te realiseren. Door de vele mogelijkheden die deze keuken heeft, zijn deze keukens razend populair en een aanwinst voor elke (nieuwbouw) woning. Bent u nieuwsgierig naar deze keukentrend of wilt u weten welke eiland keuken het beste bij uw woonsituatie past? Lees verder en ontdek welk type eiland keuken geschikt is voor u.

Kookeiland en/of spoeleiland

We kennen meerdere soorten eiland keukens, de meest voorkomende zijn een kookeiland en een spoeleiland. Het kookeiland zoals de naam het al zegt, is geschikt om op te koken en heeft een kookgedeelte waar in een kookplaat is verwerkt. Dit kan een elektrische kookplaat zijn met inductie of een prachtige kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Dit type keukeneiland komt helemaal tot zijn recht in een open keukenruimte zodat u contact kan houden met bijvoorbeeld uw familie of vrienden die in de woonkamer zitten. Hierdoor betrekt u de keuken met de huiskamer en wordt deze keuken een echte eyecatcher in uw woning. Naast deze eiland keuken met kookgedeelte kunt u ook kiezen voor een spoeleiland. Het kookgedeelte maakt dan plaats voor een geïntegreerde spoelbak die u kunt afwerken met een mooie design mengkraan. Wilt u liever een combinatie hebben tussen een kook- en spoeleiland? Kies dan voor eiland met een kook en spoel gedeelte.

Kookeiland met bar- zit gedeelte

Een kookeiland met bar-zit gedeelte is steeds meer in trek en is een gezellige aanwinst voor in uw nieuwe keuken. Het nodigt vrienden en familie uit om u tijdens het koken te vergezellen. Daarnaast is het de ideale plek om ‘s ochtends rustig te ontbijten met het hele gezin en in het weekend tovert u de keuken om tot borreltafel vol met lekkere hapjes. Schuif maar aan!

Schiereiland: voor kleine ruimtes

Denkt u dat de woonruimte te klein is voor een kookeiland? Dan kunt u ervoor kiezen om een schiereiland keuken te nemen. Dit type keuken neemt minder ruimte in beslag doordat de korte zijde tegen een wand wordt geplaatst of tegen de rest van de keuken. Ook met een schiereiland betrekt u de huiskamer bij het kookgedeelte. Een perfecte oplossing voor wat kleinere ruimtes. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een kookeiland? Breng dan een bezoekje aan onze 3000m2 grote showroom in Lelystad.

Bij het kiezen van een kookeiland moet u rekening houden met een aantal zaken namelijk:

  • De stijl van uw eiland keuken. Een kookeiland is vaak een echte eyecatcher in huis, kies daarom altijd een stijl die goed bij u past.
  • De functie van uw kookeiland. Bij het creëren van meer kookruimte kiezen onze klanten er vaak voor om het gasfornuis/ inductieplaat te vestigen op het kookeiland.
  • Een kookeiland moet altijd ergonomisch zijn. Ergonomisch wilt zeggen dat uw kookeiland zodanig is ontworpen dat de gezondheid, de veiligheid en het comfort wordt bevorderd.

Bij het kiezen van een eiland keuken adviseren wij u om u te laten adviseren door de professionele designers van Total Home Concept. In onze showrooms vindt u een tal aan mogelijkheden voor eiland keukens en staan de professionele designers ten alle tijde voor u klaar. Wij verwelkomen u graag in de showrooms van Total Home Concept.

U kunt voor advies ook telefonisch contact opnemen door te bellen met telefoonnummer 0320 21 15 79 of door te mailen naar receptie@totalhomeconcept.nl.

Bezoek onze showroom

Total Home Concept biedt allerlei mogelijkheden om uw keuken zo ruim en efficiënt mogelijk te maken. Ook bieden wij de meest moderne apparatuur waardoor uw keuken altijd een mooi geheel wordt. U bent van harte welkom in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken en te beleven.

Meer weten? Kom langs in onze 3000m2 grote showroom of plan een vrijblijvend advies gesprek!