Greeploze keukens

Een ware trend sinds de afgelopen jaren; de greeploze keuken. Waar u vroeger alleen de keuze had tussen een handgreep of een knop, kunt u er tegenwoordig ook voor kiezen om de grepen helemaal achterwege te laten. Dit zien we vooral terug in designkeukens en moderne keukens. Het geeft uw keuken niet alleen een strak en minimalistisch uiterlijk, maar het is ook nog eens heel praktisch. Dankzij nieuwe technieken zoals soft-motion en tip-on zijn handgrepen overbodig geworden. Hallo, greeploze keuken!

Tip-on

Vaak worden de kasten en lades in een greeploze keuken uitgerust met een speciaal druksysteem. Door een kleine druk op het frontpaneel gaat de kast of lade open. Omdat de keuken geen handgrepen heeft, maakt u deze eenvoudig schoon omdat u overal goed bij kunt. Dit is niet alleen praktisch, maar het biedt ook een luxe en moderne uitstraling. Een keuken hoeft helemaal geen toeters en bellen te hebben om sfeervol zijn. De greeploze keuken bewijst dit!

Soft-Motion bij greeploze keukens

Bij greeploze kasten en lades heeft men al snel de neiging om deze dicht te gooien. Vooral bij hoge kasten zoals apothekerskasten, koelkasten en brede lades is dit al snel het geval. Het risico op beschadigingen is dan ook groter. Dit is eenvoudig tegen te gaan door soft-motion techniek toe te passen in uw greeploze keuken, waardoor uw kasten en lades zachtjes sluiten. Dit kan een rubberen dop zijn aan de binnenkant van de kast of lade, of langzaam sluitende scharnieren. Zo blijft uw keuken vrij van beschadigingen en heeft u geen last van lawaai door dichtslaande deuren en lades.

Gebruiksvriendelijk

Naast de ruimtelijke en rustgevende sfeer die een greeploze keuken met zich meebrengt, zijn deze keukens ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Met weinig inspanning kom je overal bij en de keuken is makkelijk schoon te houden. Wel heeft u bij een greeploze keuken sneller kans op vingerafdrukken, zeker wanneer de kasten uit hoogglans panelen bestaan. Daarentegen biedt een greeploze keuken wel veel veiligheid in een gezin met kleine kinderen; zij bezeren zich minder snel en kunnen niet zomaar een keukenkast opentrekken.

Greeploze keukens: op en top modern

Wanneer u een moderne inrichting heeft, zal een greeploze keuken daar mooi bij aansluiten. Het weglaten van knoppen en handgrepen geeft een rustige uitstraling. Zeker in combinatie met hoogglans materialen en strak ingebouwde keukenapparatuur zal uw keuken nog ruimtelijker ogen. Maar greeploos is ook prima toe te passen in een matte of landelijke keuken. Bij Total Home Concept adviseren we u graag op het gebied van kleuren, materialen en opstellingen die het beste in uw keukenruimte passen.

Greeploze keukens bij Total Home Concept

Bent u op zoek naar een greeploze keuken? Of wilt u de mogelijkheden bespreken met een van onze keukenspecialisten? U bent van harte welkom in ons 3000m2 grote showroom. In onze showroom vind u een breed scala aan soorten keukenopstellingen. Direct een afspraak maken? Via onze afspraken pagina plant u eenvoudig uw afspraak in.

Geef een reactie