Half open keuken

Half open keuken: ideeën, tips en de voor- en nadelen voor u op een rij.
Ga ik voor een open of gesloten keuken?

Afspraak maken
Voordelen open keuken
 • Met een open keuken creëert u vooral veel ruimtelijkheid. Twee kleine ruimtes vormen zo samen één mooie grotere ruimte.
 • U heeft tijdens het koken contact met uw gasten of huisgenoten. U hoeft zo niet een deel van het gesprek te missen.
 • Een open keuken straalt openheid en gezelligheid uit.
nadelen open keuken
 • U kijkt altijd vanuit uw woonkamer op de keuken. Uw leefruimte oogt al snel rommelig, wanneer er veel losse spullen of vuile vaat op uw werkblad staan.
 • Geuren en geluiden uit de keuken zijn te ruiken en horen in de woonkamer. Dit lost u op met een goede afzuiging met voldoende vermogen. 
 • Wanneer de keuken een belangrijk onderdeel van uw woonkamer wordt, is het belangrijk dat er voldoende sfeerlicht is. Ook op de momenten dat u de keuken niet gebruikt.
voordelen gesloten keuken
 • Eén van de grote voordelen van een gesloten keuken is dat losse spullen of vuile vaat niet te zien zijn vanuit de woonkamer
 • Wanneer u staat te koken, hebben uw huisgenoten of visite geen last van eventueel hinderlijke geuren of geluiden. 
 • U wordt niet op uw vingers gekeken, wanneer u staat te koken.
 • De keuken kan afgesloten worden, waardoor kleine kinderen niet zomaar bij de kookplaat kunnen.
nadelen geseloten keuken
 • U mist de gezelligheid van uw huisgenoten of visite op de momenten dat u in de keuken bent. 
 • Wanneer u een kleine keuken heeft  kan dit benauwend over komen.
 • Kinderen heeft u niet in het zicht tijdens de momenten dat zij in de woonkamer zijn en u in de keuken.

Ideeën voor half open rechte keuken

Een rechte keuken neemt weinig ruimte in, doordat u de kasten geheel langs de muren plaatst. Het geeft vaak een strak uiterlijk, maar door de juiste kleur en materialen te kiezen creëert u iedere gewenste stijl.  Door een venster in uw muur te plaatsen of een toog wordt de keuken voor een gedeelte zichtbaar. Wilt u de keuken nog iets ruimtelijker maken en heeft u een grotere ruimte om in te delen? Dan kunt u een rechte keuken met daarvoor een kookeiland met verhoogde bar creëren. De verhoogde bar zorgt ervoor dat u vanuit de woonkamer geen zicht heeft op het werkblad.

afspraak maken

Ideeën voor half open L-vorm keuken

De L-vorm keuken, of terwijl hoekkeuken biedt u veel opbergruimte en is dus zeer handig wanneer u veel spullen heeft, die een plekje moeten krijgen in de keuken. Door de hoge kasten tegen de muur creëert u veel extra opbergruimte en ook voor de hoek zijn speciale, slimme opbergmogelijkheden. U kunt kiezen om de half open hoekkeuken voor een gedeelte af te scheiden met een glazen transparante scheidingswand, maar ook een laag muurtje of verhoogde bar aan één zijde van de keuken is mogelijk. 

afspraak maken

Half open keuken

Uitstekende service

Wij helpen u met het inrichten en afwerken van uw droomhuis. Ga voor het mooiste en beste resultaat.

Grote showroom

Onze showroom bestaat uit prachtige modelkamers en met stijlvolle details en weloverwogen functionaliteit. 

Ruim assortiment

Wij bieden een ruim assortiment aan badkamers, keukens, vloeren, plinten en wandafwerking.

keuken inspiratie

Nog meer inspiratie op doen?

Inspiratie op doen

Woonklaar wonen

Ontdek ons totaalconcept.

Woonklaar

Ideeën voor half open u-vorm keuken

Een u vorm keuken heeft ontzettend veel mogelijkheden qua indeling en opbergruimte. Het is en blijft daarom al jaren een veel gekozen opstelling. De half open u-vorm keuken creëert u door aan één zijde een laag muurtje te plaatsen met eventueel een bar. Wilt u de half open u-vorm keuken nog iets meer gescheiden van uw woonkamer? Maak dan gebruik van een kleine toog. Met een rechte toog creëert u een strakke uitstraling, een ronde toog geeft een wat klassiekere uitstraling.

afspraak maken

Ideeën voor half open kookeiland

Kookeilanden zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Het mooist komt een kookeiland tot zijn recht als er ook nog voldoende loopruimte overblijft aan de verschillende zijden. In een wat kleinere ruimte zal de loopruimte iets minder worden, maar creëert u toch de openheid van een open keuken. Bij een half open kookeiland heeft één van de lange zijden van het kookeiland vaak een verhoging. Zo wordt het zicht op de potten, pannen en vieze vaat belemmerd. Wilt u uw huisgenoten of gasten gezellig aan het kookeiland hebben zitten, terwijl u kookt? Kies dan voor een half open kookeiland met verhoging en bar.

Wilt u nog meer half open keuken ideeën opdoen?

Kom dan naar onze showroom om inspiratie op te doen of maak een afspraak met één van onze adviseurs. Zo creëren we samen uw half open keuken om van te dromen!

Maak een afspraak