Hoe richt ik mijn huis in?

Is uw huidige woning toe aan een ‘make over’ of heeft u nieuwbouwplannen? In deze blog geef ik u een aantal handige tips, waardoor uw huis een thuis wordt!

Het inrichten van een huis is voor vele mensen onder ons een lastige klus. Waar begin ik en waar moet ik rekening mee houden? Tegenwoordig hebben we zoveel keuzes, dat dit soms leidt tot keuzestress. Om u een beetje te helpen zetten wij een aantal tips voor u op een rij. Zo krijgt u een totaal concept.

Tip 1: Begin bij het begin, maak een Moodboard

U krijgt straks een nieuwe woning of u gaat uw huidige woning verbouwen. Er breekt een leuke en spannende tijd aan. Voordat u daadwerkelijk overgaat tot schilderen en inrichten van uw woning  is het fijn te weten welke stijl bij u past. In tijdschriften en op internet is veel inspiratie op te doen. Bekijk wat u mooi vindt en verzamel zoveel mogelijk plaatjes. Uw moodboard wordt zo een rijke verzameling van afbeeldingen. Denk aan de vormen die bij u passen, de stoffen die u mooi vindt en de kleuren die u aanspreken. Gaat u voor een landelijke stijl of juist een industriële stijl? Of wordt het een mix van beide? Total Home Concept heeft al wat voorwerk voor u gedaan en een aantal stijlen uitgewerkt. In de Total Home Collection vindt u de stijlen Romance, Urban, Pure en Trend.  

Tip 2:  Maak een plan per ruimte

Een huis inrichten is een grote klus. Door een plan per ruimte te maken, maakt u het overzichtelijk voor u zelf. U kunt er voor kiezen om uw moodboard verder te gaan uitwerken per ruimte. Zelf deel ik het huis vaak in, in de belangrijkste ruimtes: koken, wonen, slapen en baden. Zet op een rijtje wat u voor wensen heeft per ruimte en bedenk voor uzelf wat uw budget per ruimte is. Dit maakt het voor uzelf maar ook voor een adviseur makkelijker om de juiste keuzes te maken.  Inspiratie per ruimte: keuken, badkamer, vloeren, wanden.

Tip 3: Kies de woonstijl die bij u past

Zoveel mensen zoveel wensen. Iedereen heeft zijn eigen stijl en zo ook zijn eigen woonstijlU creëert rust door voor één stijl te kiezen of één hoofdstijl te kiezen met accenten uit een juist tegenovergestelde stijl. Om alvast wat inspiratie op te doen hebben we een aantal verrassende stijlen voor u op een rijtje gezet, waarin gebruik is gemaakt van combinaties.

Total Home Collection Romance

Houdt u van veel pastelkleuren, lichtgrijze tinten, gecombineerd met naturel houtsoorten? Dan past de woonstijl Romance bij u. Deze stijl heeft kenmerken van de jaren vijftig en van het Verre Oosten. Bij deze stijl passen ook zacht geweven en gebreide stoffen. U maakt deze stijl helemaal af met brocante items en grillige meubels.  De kleuren gebroken wit, mosgroen, ivoorbruin, pasteltaupe, dauwblauw en wit vormen de perfecte basis als kleur op de wanden. Kies daarbij een van de verschillende grijs tinten voor de vloeren.

 

Total Home Collection Pure

Liever een tijdloze stijl? Dan past de stijl Pure bij u. Juist de eenvoud geeft deze stijl karakter. Vergrijsde kleuren en duurzame materialen, zoals glas, hout, cement en staal vormen de basis van deze stijl. Het robuuste van deze stijl gecombineerd met natuurlijke stoffen, zoals linnen, grof geweven katoen en wol geven deze stijl de ‘wow’ factor. Op de wanden kunt u kiezen voor de kleuren crème, kiezelgroen, beige-bruin, taupe, grijs-blauw en zilvergrijs. De betonlook keukens zijn helemaal hot en passen perfect in deze stijl.

Total Home Collection Urban

De stijl Urban geeft uw huis een klassieke look, maar wel met een eigentijds jasje. Er wordt gebruik gemaakt van de wat intensere kleuren, zoals olijfgroen, staalblauw, zandbeige, grijsbruin, titaantaupe of antracietgrijs. Klassieke meubelstukken kunt u prima combineren met hippe designstukken. Een donkere houtsoort als vloer maakt deze stijl af.

Total Home Collection Trend

Deze stijl draait om frisse kleuren en stoere materialen. De basiskleur voor deze stijl is wit. Met zachte pasteltinten hier en daar brengt u deze stijl tot leven.  De stijl Trend is een trendy woonstijl. Industriële items worden gecombineerd met zachte stoffen. Rustgevende kleurtinten brengen  uw interieur dichterbij de natuur. Door deze combi van kleuren en materialen wordt het een mooi afgewerkt geheel. 

Zoals u leest is het belangrijk dat u uw wanden en vloeren op elkaar afstemt. Heeft u met de wanden en vloeren een woonstijl neergezet, dan zijn de keuken en badkamer aan de beurt.  Heeft u al deze items duidelijk dan heeft u de perfecte basis voor de verdere inrichting van uw woning. U kunt dan gaan shoppen voor meubels. Vergeet ook niet het lichtplan. Licht doet veel voor een ruimte.  Door de juiste accenten en contrasten maakt u uw ruimtes levendig en sfeervol.

Bij Total Home Concept kunt u een afspraak maken. Total Home Concept biedt u een totaal concept. Er wordt meegedacht over uw keuken, badkamer, wanden en vloeren. De adviseurs hebben jarenlange ervaring in het adviseren en maken van uw huis een thuis!