Houten vloer: een luxe, warme en vooral duurzame vloer

Hout is een duurzaam product, aangezien dit vroeger redelijk makkelijk te krijgen was, werd hout ook vroeger al als ondergrond gebruikt. Een parketvloer bestaat volledig uit hout en kan gelegd worden in banen maar ook in patroon.

Er zijn twee soorten houten vloeren namelijk massief en lamel parketvloeren:
Een massieve parketvloer bestaat uit één geheel van een bepaalde houtsoort, bijvoorbeeld eikenhout en kan wel zo’n 40 tot 60 jaar meegaan.

Lamelparket is opgebouwd uit meerdere houtlagen die haaks verlijmd worden, dit parket wordt ook wel samengesteld parket genoemd. Door de haakse verlijming zal deze vloer minder “werken”. Een lamelparket kan bijvoorbeeld bestaan uit een onderlaag van vurenhout of populierenhout, het middendeel van vurenhout en de toplaag is een massieve laag van een aantal millimeter van één houtsoort: eiken, kersen, berken, beuken of merbau. Al die lagen worden samengeperst tot één geheel. De levensduur van lamelparket is zo’n 30 tot 40 jaar. De parketvloer van Total Home Concept is samengesteld uit Europees eiken en is geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling (in combinatie met de juiste ondervloer).

Nog een aantal voordelen van onze houten vloeren zijn:

  • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling
  • Krimpvrij en werkingsvrij
  • Duurzaam
  • Samengesteld uit Europees eiken
  • Geschikt om rechtstreekse te verlijmen op de dekvloer
  • Personal Touch i.v.m. kleur mogelijkheden

Zowel een massieve vloer als lamelparket kan meerdere malen geschuurd en afgewerkt worden met een finish naar uw keuze, hierdoor heeft u eigenlijk steeds weer een nieuwe vloer.

Vele soorten kleuren, samenstellingen en afwerkingen in houten vloer

Er zijn vele soorten parketvloeren. De planken kunnen verschillen in dikte, lengte, breedte, maar ook in kwaliteit en afwerking. De kleur van het hout is medebepalend voor de sfeer in een huis. En om het nog moeilijker te maken zijn er ook nog keuzes in de afwerking van de plank, bijvoorbeeld lak of olie. Kortom als u voor een parketvloer kiest, helpen onze adviseurs u graag met het bepalen wat voor u het beste parketsoort is.

De vloeren verdienen een goede geluidsreducerende onderlaag

Zowel het massief parket als het lamelparket zijn niet geluidsreducerend. Lamelparket is misschien iets minder gehorig, maar als u een parketvloer in een appartement legt, moet u een geluidsreducerende onderlaag aanbrengen. Toch adviseren wij u ook in andere woningen een geluidsreducerende onderlaag aan te brengen om gehorigheid te voorkomen.

Bezoek onze showroom

Bent u nieuwsgierig geworden naar de houten vloeren van Total Home Concept, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom gevestigd in Lelystad, elke 1e zondag van de maand zijn wij ook op zondag geopend van 10.00 – 16.00 uur!

Meer weten? Kom langs in onze 3000m2 grote showroom of plan een vrijblijvend adviesgesprek!