Stoomovens

Een praktische eyecatcher in uw woning.

Soorten stoomovens

Een stoomoven combi is een combinatie tussen een stoomoven en een normale oven. Een combi stoomoven is eigenlijk een normale oven, maar dan met een stoomfunctie. Daardoor kunt u er alle gerechten in bereiden, die u met een gewone oven ook kunt bereiden. De stoom die door de stoomoven functie toegevoegd kan worden geeft u alle voordelen van het bereiden van maaltijden met stoom. Zo heeft u het beste van allebei. Wanneer u bijvoorbeeld uw runderlappen in de combistoomoven bereid, blijft deze lekker mals. Gerechten zoals pizza’s, taarten of ovenschotels krijgen door de toevoeging van stoom een extra knapperig korstje. Een combi stoomoven is daarmee een goede keus, wanneer u graag kiest voor één inbouwapparaat.

Hogedruk stoomoven

Een stoomoven combi is een combinatie tussen een stoomoven en een normale oven. Een combi stoomoven is eigenlijk een normale oven, maar dan met een stoomfunctie. Daardoor kunt u er alle gerechten in bereiden, die u met een gewone oven ook kunt bereiden. De stoom die door de stoomoven functie toegevoegd kan worden geeft u alle voordelen van het bereiden van maaltijden met stoom. Zo heeft u het beste van allebei. Wanneer u bijvoorbeeld uw runderlappen in de combistoomoven bereid, blijft deze lekker mals. Gerechten zoals pizza’s, taarten of ovenschotels krijgen door de toevoeging van stoom een extra knapperig korstje. Een combi stoomoven is daarmee een goede keus, wanneer u graag kiest voor één inbouwapparaat.

Voordelen van stoomoven op een rij

  • In een stoomoven bereidt u uw maaltijd gezond en blijven voedingsstoffen, vitamines en mineralen behouden. Daardoor ervaart u de smaak veel puurder.  U hoeft geen boter of olie toe te voegen, dus uw gerecht is minder vet. Ook blijft uw gerecht dezelfde kleur behouden.  
  • In een stoomoven, combi stoomoven of hoge druk stoomoven bereidt u gerechten, zonder dat het kan aanbranden. Doordat u een exacte tijd kunt instellen, wordt uw gerecht ook nooit te gaar. U houdt dus tijd over om bijvoorbeeld onbezorgd te genieten van de laatste zonnestralen van de namiddag.
  • Een ander voordeel van een (combi-)stoomoven is dat u er heel veel gerechten tegelijk in kunt bereiden. Te denken valt aan aardappels, groente, vlees, vis, pasta’s, rijst en ovenschotels en soep. Er zijn speciale schalen verkrijgbaar, zodat elke gerecht bereid kan worden.

Exclusief
totaalconcept

Wij kunnen uw wensen op elkaar afstemmen en de ruimte geheel naar smaak inrichten. 

Meer dan 40
jaar ervaring

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren bij de keuzes die u maakt.

Grote
showroom

Bezoek onze grote showroom voor inspiratie en laat u uitgebreid adviseren.

Keuken inspiratie

Weet u nog niet welke stijl bij u past of wilt u modelkeukens zien en zo inspiratie opdoen? Kijk alvast op de volgende pagina ter voorbereiding op uw bezoek aan onze showroom.

Woonklaar wonen?

Ontdek ons totaalconcept.

Merken in stoomovens

Er zijn veel apparatuur merken die een stoomoven aanbieden. Stoomovens van Miele en stoomovens van Siemens zijn erg bekend. 

Ruim assortiment Miele stoomovens

Miele kent een ruim scala aan stoomovens. Zo leveren zij de klassieke stoomoven, de combi stoomoven, de hoge druk stoomoven en een stoomoven met magnetron functie. Op de site van Miele  staat een handige tool met een digitale productadviseur. Door het menu te doorlopen geeft de digitale productadviseur de stoomoven aan, die bij uw wensen past. Een handige tool om u alvast eens te oriënteren op de vele mogelijkheden!

Stoomovens van Miele zijn er in verschillende maten en verkrijgbaar als inbouw stoomoven of als vrijstaand apparaat. De inbouwapparaten zijn zo gemaakt dat ze in de gangbare kast nissen passen. Miele heeft een innovatieve doorontwikkeling gerealiseerd van de externe stoomgenerator. Zo hebben ze nu de nieuwe Dual Steam-technologie. Deze is speciaal voor grote ovenruimtes ontwikkeld. 

Stoomovens Miele

Met de stoomovens van Miele zet u in een handomdraai een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel. Voedingsstoffen, vitaminen en mineralen blijven behouden in tegenstelling tot wanneer u deze op de traditionele wijze kookt. Daardoor is uw gerecht smaakvol en heeft het een fijne bite.

Dankzij de krachtige stoomgenerator, wordt de stoomoven snel warm. Uw gerechten zijn dus sneller gaar. De Dual Steam-stoom pijpjes zorgen er voor dat de stoom gelijkmatig over de ovenruimte verdeeld wordt. Daardoor wordt uw eten gelijkmatig gegaard.

Als consument biedt Miele u aan om de stoomovens zelf uit te testen in het Miele Experience centrum te Vianen. Onder leiding van een gespecialiseerde kok kunt u inspiratie en advies op doen over Miele stoomovens. Wist u dat wij bij Total Home Concept ook regelmatig een kok uitnodigen om u in onze gebruikers keuken de voordelen van een stoomoven te laten ervaren? Houd hiervoor onze sociale media kanalen in de gaten.

Stoomovens Siemens

Siemens heeft een breed scala aan stoomovens. Zo kunt u koken met stoom, roosteren met de heteluchtfunctie of beide combineren. Door stoom en hete lucht te combineren kunt u een veelheid aan gerechten klaar maken in deze stoomoven. Stoomovens van Siemens zijn ideaal voor mensen die heel gezond willen eten, maar niet te lang in de keuken willen staan. Door uw gerecht te bereiden in een stoomoven van Siemens blijven de voedingsstoffen, vitamines en mineralen behouden en zult u dus meer smaakbeleving ervaren. Wanneer u een dag niet zoveel tijd heeft om te koken, kunt u een gerecht dat u eerder bereid heeft, makkelijk opwarmen, ook wel regenereren genoemd. Door de stoom warmt u groente bijvoorbeeld gemakkelijk op. Zo blijft de groente erg knapperig en dus erg smaakvol.

Automatische kookprogramma’s

De stoomovens van Siemens hebben veelal automatische kookprogramma’s.  Dit noemt men de cookControl Plus.  U hoeft dan alleen nog maar uw gerecht te selecteren en het gewicht van het gerecht in te voeren. De TFT-displays zijn goed leesbaar vanuit elke hoek. De apparaten zijn voorzien van LED verlichting. Voor het zacht en vooral veilig openen en sluiten van de ovendeur, zijn deze voorzien van Softmove.  

Dankzij de kerntemperatuurmeter kunt u uw vlees en andere gebakken producten, mals uit de oven met stoomfunctie tevoorschijn toveren. Door de drie aparte meetpunten leest de kerntemperatuurmeter de temperatuur van bijvoorbeeld uw rollade, perfect af. Daardoor kunt u uw vrienden of familie verrassen met een perfect gebraden, mals stuk vlees.

Keuken aanbod

Onze collectie aan keukens is enorm en onze adviseurs adviseren u graag bij het kiezen van de perfecte keuken. Of dit nou gaat om een betonlook keuken, zwarte keukenlandelijke keuken of hoogglans keuken. Wilt u een afspraak maken bij een van onze adviseurs om te kijken naar de mogelijkheden? 

Klanten-
beoordelingen

Klanten beoordelen ons met een 9,7. 
Op basis van ruim 100 reviews.

- Rudy
Superblij!
Lees verder
Superblij met onze nieuwe keuken. Echt door vakmensen geplaatst. We zijn verder zeer vakkundig en klantvriendelijk geholpen. Echt een aanrader.
- Wilco
Tweede aankoop
Lees verder
Ik heb hier een tweede keuken gekocht en ben wederom goed geholpen door dhr. Zwart. Na vorig jaar al een keuken aangeschaft te hebben waar ik heel goed geholpen ben, er tijd werd genomen en goed naar mijn wensen geluisterd en meegedacht werd ben ik wederom terug gegaan en weer dezelfde ervaring opgedaan.
- Peter Noeken
Prettige ervaring
Lees verder
Erg blij met onze nieuwe kwaliteitskeuken. Geplaatst door vakmensen. Ook hebben we de communicatie als erg prettig ervaren.
- Mark Ermers
Gastvrij, informatief, creatief en vakkundig
Lees verder
Na een aantal bezoeken - een keuken koop je nu eenmaal niet 'even' - hebben we met behulp van Ronald onze keukenwensen (en eisen) bij elkaar gesprokkeld. Ronald maakt duidelijke afspraken. Van kopen, levering, garantie tot onderhoud; alles staat helder beschreven en laat geen ruimte voor onnodige discussie. Wat ons betreft: "T.H.C. ? Goed idee!
- A. VUUREGGE
Blij met de keuken
Lees verder
Onze ervaring met dit bedrijf is echt goed te noemen. Wij zijn hartelijk ontvangen. Er is naar onze wensen geluisterd. Men heeft ruim de tijd voor ons genomen. De keuze voor onze keuken qua uitvoering, apparatuur en kleurstelling is geheel naar onze wens. We zijn blij met deze keuken en zouden een volgende keer wederom voor dit bedrijf kiezen.
- Karin Braunius
Elke dag genieten van de nieuwe keuken
Lees verder
Op aanraden van onze dochter bij Total Home concept terecht gekomen. Onze wensen zijn vertaald door Hannie naar een prachtige keukentekening. De keuken is geleverd en met veel vakkennis geplaatst. De monteurs werkten netjes en schoon. Wij genieten nog elke dag.
- H.P.
Blij met mijn aankoop
Lees verder
Topbedrijf. Heb hier mijn badkamer gekocht. Personeel was super vriendelijk en dachten goed mee. Monteur heeft vakwerk geleverd. Zeker een aanrader. Als ik nieuwe keuken of vloer nodig heb ga ik zeker weer hier naar toe. Nog steeds iedere dag blij met mijn aankoop.
- C.G.M.M. SCHELLENS EN M.E. HOUBEN
Een aanrader
Lees verder
Wij hebben bij Total Home Concept een keuken gekocht compleet met alle nodige apparatuur. Na enige tijd zijn we weer terug geweest om een en ander nogmaals te bespreken en te kijken of de bestelde apparatuur wel de juiste was. Op advies zijn er enkele aanpassingen in de bestelde keuken doorgevoerd, waar we achteraf gezien erg blij mee waren. De levering en de plaatsing van de nieuwe keuken is conform afspraak verlopen en perfect uitgevoerd. Kortom we zijn zeer content met de bestelde en geplaatste keuken.
- Corrie de Graaf
Badkamer met vloer en wandtegels
Lees verder
Wij hebben een badkamer met vloer en wandtegels gekocht bij Total Home Concept. We werden heel goed geïnformeerd en er werd ruim de tijd voor ons gesprek genomen. We zijn bijzonder tevreden over onze aankoop.
- Coen en Caroline
Fantastisch begeleid
Lees verder
Wat een geweldig warm en huiselijk onthaal in de showroom! We zijn fantastisch begeleid door Rick van Dijk. Hij had ontzettend goede ideeën en heeft op professionele wijze een super keuken voor ons ontworpen. De communicatie tussen Planning en Administratie is ook uitstekend te noemen. Het resultaat is meer dan super. De installateurs, die ons vertelden dat zij meubelmakers zijn geweest, hebben vakwerk afgeleverd. We zijn meer dan gelukkig met onze nieuwe keuken. Het is echt boven onze verwachting uitgekomen.