Stoomovens

Een praktische eyecatcher in uw woning.

Soorten stoomovens

Een stoomoven combi is een combinatie tussen een stoomoven en een normale oven. Een combi stoomoven is eigenlijk een normale oven, maar dan met een stoomfunctie. Daardoor kunt u er alle gerechten in bereiden, die u met een gewone oven ook kunt bereiden. De stoom die door de stoomoven functie toegevoegd kan worden geeft u alle voordelen van het bereiden van maaltijden met stoom. Zo heeft u het beste van allebei. Wanneer u bijvoorbeeld uw runderlappen in de combistoomoven bereid, blijft deze lekker mals. Gerechten zoals pizza’s, taarten of ovenschotels krijgen door de toevoeging van stoom een extra knapperig korstje. Een combi stoomoven is daarmee een goede keus, wanneer u graag kiest voor één inbouwapparaat.

Hogedruk stoomoven

Een stoomoven combi is een combinatie tussen een stoomoven en een normale oven. Een combi stoomoven is eigenlijk een normale oven, maar dan met een stoomfunctie. Daardoor kunt u er alle gerechten in bereiden, die u met een gewone oven ook kunt bereiden. De stoom die door de stoomoven functie toegevoegd kan worden geeft u alle voordelen van het bereiden van maaltijden met stoom. Zo heeft u het beste van allebei. Wanneer u bijvoorbeeld uw runderlappen in de combistoomoven bereid, blijft deze lekker mals. Gerechten zoals pizza’s, taarten of ovenschotels krijgen door de toevoeging van stoom een extra knapperig korstje. Een combi stoomoven is daarmee een goede keus, wanneer u graag kiest voor één inbouwapparaat.

Voordelen van stoomoven op een rij

  • In een stoomoven bereidt u uw maaltijd gezond en blijven voedingsstoffen, vitamines en mineralen behouden. Daardoor ervaart u de smaak veel puurder.  U hoeft geen boter of olie toe te voegen, dus uw gerecht is minder vet. Ook blijft uw gerecht dezelfde kleur behouden.  
  • In een stoomoven, combi stoomoven of hoge druk stoomoven bereidt u gerechten, zonder dat het kan aanbranden. Doordat u een exacte tijd kunt instellen, wordt uw gerecht ook nooit te gaar. U houdt dus tijd over om bijvoorbeeld onbezorgd te genieten van de laatste zonnestralen van de namiddag.
  • Een ander voordeel van een (combi-)stoomoven is dat u er heel veel gerechten tegelijk in kunt bereiden. Te denken valt aan aardappels, groente, vlees, vis, pasta’s, rijst en ovenschotels en soep. Er zijn speciale schalen verkrijgbaar, zodat elke gerecht bereid kan worden.

Enkele nadelen

  • Een stoomoven is vaak duurder in aanschaf dan een conventionele oven. Toch merken we dat de stoomoven steeds populairder wordt. Door deze populariteit neemt de prijs, ten aanzien van een aantal jaren geleden, wel af.
  • Het onderhoud van een stoomoven is iets intensiever dan van een conventionele oven. Elke keer dat u de stoomoven gebruikt, zult u deze moeten droogmaken. Dit komt, omdat er lekwater overblijft.
  • Ook zal de stoomoven regelmatig ontkalkt moeten worden. De weerstand van stoomovens waarbij de stoom verdampt wordt op een generator in de ovenruimte, kan minder worden.

Exclusief
totaalconcept

Wij kunnen uw wensen op elkaar afstemmen en de ruimte geheel naar smaak inrichten. 

Jarenlange
ervaring

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren bij de keuzes die u maakt.

Grote
showroom

Bezoek onze grote showroom voor inspiratie en laat u uitgebreid adviseren.

Keuken inspiratie

Weet u nog niet welke stijl bij u past of wilt u modelkeukens zien en zo inspiratie opdoen? Kijk alvast op de volgende pagina ter voorbereiding op uw bezoek aan onze showroom.

Woonklaar wonen?

Ontdek ons totaalconcept.

Merken in stoomovens

Er zijn veel apparatuur merken die een stoomoven aanbieden. Stoomovens van Miele en stoomovens van Siemens zijn erg bekend. Maar stoomovens van AEG zijn ook een prima aanwinst voor uw keuken.

Stoomovens Miele

Met de stoomovens van Miele zet u in een handomdraai een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel. Voedingsstoffen, vitaminen en mineralen blijven behouden in tegenstelling tot wanneer u deze op de traditionele wijze kookt. Daardoor is uw gerecht smaakvol en heeft het een fijne bite.

Ruim assortiment Miele stoomovens

Miele kent een ruim scala aan stoomovens. Zo leveren zij de klassieke stoomoven, de combi stoomoven, de hoge druk stoomoven en een stoomoven met magnetron functie. Op de site van Miele  staat een handige tool met een digitale productadviseur. Door het menu te doorlopen geeft de digitale productadviseur de stoomoven aan, die bij uw wensen past. Een handige tool om u alvast eens te oriënteren op de vele mogelijkheden!

Stoomovens van Miele zijn er in verschillende maten en verkrijgbaar als inbouw stoomoven of als vrijstaand apparaat. De inbouwapparaten zijn zo gemaakt dat ze in de gangbare kast nissen passen. Miele heeft een innovatieve doorontwikkeling gerealiseerd van de externe stoomgenerator. Zo hebben ze nu de nieuwe Dual Steam-technologie. Deze is speciaal voor grote ovenruimtes ontwikkeld. 

Dankzij de krachtige stoomgenerator, wordt de stoomoven snel warm. Uw gerechten zijn dus sneller gaar. De Dual Steam-stoom pijpjes zorgen er voor dat de stoom gelijkmatig over de ovenruimte verdeeld wordt. Daardoor wordt uw eten gelijkmatig gegaard.

Als consument biedt Miele u aan om de stoomovens zelf uit te testen in het Miele Experience centrum te Vianen. Onder leiding van een gespecialiseerde kok kunt u inspiratie en advies op doen over Miele stoomovens. Wist u dat wij bij Total Home Concept ook regelmatig een kok uitnodigen om u in onze gebruikers keuken de voordelen van een stoomoven te laten ervaren? Houd hiervoor onze sociale media kanalen in de gaten.

Stoomovens Siemens

Siemens heeft een breed scala aan stoomovens. Zo kunt u koken met stoom, roosteren met de heteluchtfunctie of beide combineren. Door stoom en hete lucht te combineren kunt u een veelheid aan gerechten klaar maken in deze stoomoven. Stoomovens van Siemens zijn ideaal voor mensen die heel gezond willen eten, maar niet te lang in de keuken willen staan. Door uw gerecht te bereiden in een stoomoven van Siemens blijven de voedingsstoffen, vitamines en mineralen behouden en zult u dus meer smaakbeleving ervaren. Wanneer u een dag niet zoveel tijd heeft om te koken, kunt u een gerecht dat u eerder bereid heeft, makkelijk opwarmen, ook wel regenereren genoemd. Door de stoom warmt u groente bijvoorbeeld gemakkelijk op. Zo blijft de groente erg knapperig en dus erg smaakvol.

Automatische kookprogramma’s

De stoomovens van Siemens hebben veelal automatische kookprogramma’s.  Dit noemt men de cookControl Plus.  U hoeft dan alleen nog maar uw gerecht te selecteren en het gewicht van het gerecht in te voeren. De TFT-displays zijn goed leesbaar vanuit elke hoek. De apparaten zijn voorzien van LED verlichting. Voor het zacht en vooral veilig openen en sluiten van de ovendeur, zijn deze voorzien van Softmove.  

Dankzij de kerntemperatuurmeter kunt u uw vlees en andere gebakken producten, mals uit de oven met stoomfunctie tevoorschijn toveren. Door de drie aparte meetpunten leest de kerntemperatuurmeter de temperatuur van bijvoorbeeld uw rollade, perfect af. Daardoor kunt u uw vrienden of familie verrassen met een perfect gebraden, mals stuk vlees.

Stoomovens AEG

Bij AEG vindt men dat elke maaltijd een unieke ervaring moet zijn. Daarom hebben zij veel tijd en energie gestoken in het ontwerpen van de beste stoomovens. Denk bijvoorbeeld aan de stoomoven  SteamPro. Deze is voorzien van drie kookmogelijkheden. U kunt deze gebruiken met alleen stoom, maar ook kiezen voor warmte of een combinatie van beide. De stoomovens van AEG passen zich automatisch aan, aan de juiste verhouding tussen warmte en stoom. Daardoor krijgt u bijvoorbeeld een mooi stuk vlees, wat van buiten knapperig en bruin is en van binnen heerlijk sappig en mals. Een ware smaaksensatie. Door het gebruik van de stoom functie, blijven voedingsstoffen, vitamines en mineralen behouden.  Dit zorgt ervoor dat u optimaal geniet van uw gerecht.

De stoomovens van AEG hebben veel verschillende mogelijkheden en extra’s, afhankelijk van het model dat u kiest.  Zo is er bijvoorbeeld de SousVide functie. Met deze functie bereidt u gerechten op een constante lage temperatuur. Het voordeel hiervan is dat de smaak en textuur optimaal behouden blijft.  Deze functie vindt zijn oorsprong in de professionele keuken.  Al eens gehoord van de inmaakfunctie op de combi stoomovens? Door gebruik te maken van een weckpot, kunt u groente en fruit, makkelijk inmaken. Ook kunt u groente en fruit drogen in de oven.

Wilt u meer informatie over onze stoomovens en de werking ervan? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak bij een van onze adviseurs. Wij adviseren u graag.

Keuken aanbod

Onze collectie aan keukens is enorm en onze adviseurs adviseren u graag bij het kiezen van de perfecte keuken. Of dit nou gaat om een betonlook keuken, zwarte keukenlandelijke keuken of hoogglans keuken. Wilt u een afspraak maken bij een van onze adviseurs om te kijken naar de mogelijkheden? 

Klanten-
beoordelingen

Klanten beoordelen ons met een 9,6. 
Op basis van ruim 100 reviews.

- Rudy
Superblij!
Lees verder
Superblij met onze nieuwe keuken. Echt door vakmensen geplaatst. We zijn verder zeer vakkundig en klantvriendelijk geholpen. Echt een aanrader.
- Wilco
Tweede aankoop
Lees verder
Ik heb hier een tweede keuken gekocht en ben wederom goed geholpen door dhr. Zwart. Na vorig jaar al een keuken aangeschaft te hebben waar ik heel goed geholpen ben, er tijd werd genomen en goed naar mijn wensen geluisterd en meegedacht werd ben ik wederom terug gegaan en weer dezelfde ervaring opgedaan.
- Peter Noeken
Prettige ervaring
Lees verder
Erg blij met onze nieuwe kwaliteitskeuken. Geplaatst door vakmensen. Ook hebben we de communicatie als erg prettig ervaren.