Keukentrend: De kokend water kraan

Veel mensen die op zoek zijn naar hun droomkeuken kiezen voor een kokend water kraan. Deze keukentrend is bijna in alle nieuwe keukens te vinden en kan u ook nog eens water en energie besparen! De kokend waterkranen die u bij Total Home Concept vindt, zorgen er voor dat u niet meer hoeft te wachten wanneer u pasta wilt koken of thee wilt zetten. Direct kokend water uit uw eigen kokend water kraan. Toch zijn er nog veel mensen met vooroordelen over deze geweldige kokend waterkranen. Total Home Concept helpt in deze blog een aantal misverstanden uit de wereld.


De prijs van een kokendwaterkraan

De aanschafkosten van een kokend waterkraan vallen reuze mee. Sommige woningen hebben geen warmwaterleiding naar de keuken en zitten dus vastgebonden aan een dure gas of zonne-boiler. De prijzen van deze boilers liggen vaak hoger dan de aanschaf van een nieuwe kokend waterkraan. 


Neemt veel ruimte in beslag

Een veel gehoord vooroordeel is dat de een kokend waterkaan veel ruimte inneemt in de keuken. Dit valt reuze mee. Het reservoir van de kokend waterkraan is net zo groot als dat van een close in boiler. Het reservoir van de kokend water kraan is 40-47cm hoog en heeft een diameter van ongeveer 25cm. Total Home Concept heeft diverse kokend water kranen in haar assortiment en biedt voor iedere keuken de juiste oplossing.


Bespaart een kokend waterkraan nou echt water en energie?

Het antwoord is JA! Ga maar eens na hoe lang het duurt voordat er warm water uit uw boiler of warm water leiding komt. Hier gaan vele liters verloren. De kokend waterkraan houdt het waterreservoir constant op een temperatuur van ongeveer 110 graden celcius. Een bijkomend voordeel is dat u erg veel stroom en gas kunt uitsparen bij water aan de kook brengen.


Een kokend waterkraan is gevaarlijk in de keuken

In tegenstelling tot uitstekende pannen op het fornuis waar iedereen makkelijk tegen aan kan lopen, is een kokend waterkaan veel veiliger. Het hete water zit in een reservoir waar niemand bij kan komen. Uw kinderen of uzelf kunnen zicht dus niet verwonden aan het hete water of stoom. Ook beschikken onze koken waterkranen over kind-veilige bedieningsknoppen.


Meer weten?

Total Home Concept heeft een ruim assortiment aan diverse soorten kokend water kranen. Wilt u meer informatie of de mogelijkheden bespreken? Maak vrijblijvend een afspraak bij een van onze keukenspecialisten of breng een bezoek aan onze 3000m2 grote showroom in Lelystad.

Geef een reactie