Interview met Alex van Keulen

Elke maand interviewen wij een klant die bij ons een keuken, badkamer, wand of vloerafwerking heeft gekocht. Deze maand in gesprek met Alex van Keulen.

Wonen in Nobelhorst is genieten

Alex en Saskia van Keulen hebben een woning gekocht in de Nobelhorst. Alex van Keulen vertelt dat hij 10 nachten voor het gemeentehuis in een camper heeft gelegen met 10 graden vorst. Maar nu genieten ze van hun prachtige woning in een schitterende wijk. Nobelhorst wordt volgens Alex van Keulen de parel van de Randstad. “Het heeft een dorpskarakter met kronkelige straatjes, oude klinkers en straatlantaarns, kleine speelhofjes en met elke buurt zijn eigen karakter aan de rand van het bos midden in de natuur. “Het is hier gewoon prachtig! De herten komen uit het bos en drinken uit mijn vijver”. Het stel had drie wensen; aan het water wonen, een plek waar hun zoon lekker met anderen buiten kan spelen en een huis waar ook de moeder van Saskia bij in kan wonen. Alle drie de wensen zijn vervult.

Zoektocht naar de droomkeuken van Saskia

De keuken was wel even een zoektocht. Het stel was al in vele keukenzaken geweest in Nederland en in Duitsland, maar kon maar niet slagen.  Hoe ze bij Total Home Concept zijn beland? “Dat is puur toeval. Voor mijn werk kom ik regelmatig in Lelystad. Ik mocht bij jullie om de hoek een woning verkopen en had nog wat tijd over. Toen dacht ik voor de grap laat ik eens naar binnen stappen, na al die zaken die ik al bezocht had. Toen ben ik naar binnen gestapt, eerst alleen en later met mijn vrouw’’.

Droomkeuken

“Het waren fijne gesprekken, niet te commercieel. Wat het meest opviel was dat jullie de enige zaak zijn waarbij de verkoper letterlijk gevraagd heeft: Wat zoekt u dan, ook al staat het hier misschien niet en hoe kunnen we u daar bij helpen. Al die andere zaken hebben dat niet gevraagd” Vervolgens is er op alle fronten meegedacht om de droomkeuken te realiseren die mijn vrouw voor ogen had.  We zijn wel 100 keer teruggeweest om weer zaken door te spreken of te veranderen. Nooit was het teveel, altijd even vriendelijk en met de juiste terugkoppeling. Na de oplevering waren er wel een paar kleine puntjes, zoals een deurtje van de vriezer die niet goed sloot, maar die zijn in no-time opgelost”. Ook voor de moeder van Saskia zijn ze tevreden met de gekozen keuken. U heeft zelf uw eigen makelaarskantoor in Almere.

Wat raadt u mensen aan als het gaat om het uitzoeken van een nieuwe keuken, sanitair, wand- of vloerafwerking?

‘’Mensen zien het kopen van een nieuwe keuken of badkamer vaak als een uitgave, maar eigenlijk is het een investering. Een investering in de waarde van je woning. De badkamer en de keuken zijn echt zaken waar de koper op let. Je behoudt dus altijd de waarde en zo niet dan heb je er zelf 15 of 20 jaar plezier van gehad.  Je eigen smaak is natuurlijk belangrijk, maar kies je voor een tijdloze keuken, dan blijft hij altijd van waarde. “ Ook geef Alex aan dat het belangrijk is te kijken naar de praktische indeling van de keuken, voldoende werkruimte en de kwaliteit van de keuken zelf. Denk aan de scharnieren, het draagvermogen van de lades en de kleur aan de binnenkant van de keuken. En niet onbelangrijk  goede apparatuur. “Dankzij de apparatuur kan ik zelfs koken, dat vind ik het grote pluspunt van deze keuken. Koken wordt dan echt een feest.”

En wat wordt er in huize van Keulen graag gekookt en gegeten?

Over die vraag hoeft Alex van Keulen niet lang na te denken. “De tapas van mijn vrouw”.  Op zondag kookt Alex van Keulen soms zelf.  Zijn favoriete gerecht om te maken voor zijn zoon is een gehaktbal en dan telkens op een andere wijze. Een van de gehaktballen die hij graag maakt, is een gehaktbal van de Librije.

Wat heb je nodig?

 • 400 gram rundergehakt
 • 1 pot vleesfond (380 ml)
 • 80 gram paneermeel
 • 2 eieren (middel)
 • 3 eetlepels roomboter
 • 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
 • 2 eetlepels grove mosterd
 • 1 theelepel cayennepeper

Zo maak je het?

 1. Meng alle ingrediënten (behalve de roomboter en de vleesfond) door elkaar.
 2. Maak hier mooie, ronde gehaktballen van en zet deze daarna een halfuurtje in de koelkast.
 3. Verhit vervolgens de roomboter in de braadpan en braad de gehaktballen aan tot ze rondom mooi bruin zijn.
 4. Giet de vleesfond erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag.
 5. Laat de gehaktballen nu in 45 minuten rustig gaar worden. Keer de ballen af en toe om en eet smakelijk!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin

Vergelijkbare verhalen

Naomi van den den Berg

Joke Asscheman en Herman Hulsman

Interview met de Familie Huijbrechts

Total Home Concept begeleidt u tijdens het hele project

We begeleiden u als koper door het keuzeproces, gedurende de afbouw, tot na oplevering. In onze ruim 3000 m² grote showroom in Lelystad bent u van harte welkom om de afwerking van uw woning te bepalen. Naast een grote keus in A-merken, hebben wij voor u verschillende woonstijlen samengebracht in onze model kamers. Onze adviseurs staan voor u klaar om u te helpen uw woning ook echt dat ‘thuis’ gevoel te geven.

Kijken, kiezen, wonen!

Total Home Concept biedt u graag hulp bij de styling van uw woning. Door ons exclusieve totaal concept kunnen wij uw wensen en behoeftes op elkaar afstemmen en uw keuken, woonkamer of slaapkamer geheel naar uw smaak inrichten. Wij deden het voorwerk voor die juiste basis in uw woning, u kiest hieruit uw ideale mix. Bij Total Home Concept helpen we u graag op weg met deze goede basis. Wij hebben met veel zorg en liefde interieur pakketten samengesteld. Hierin vindt u vloeren, wanden, kleuren voor op de muren en natuurlijk de keuken, volledig op elkaar afgestemd.

Exclusief
totaalconcept

Wij kunnen uw wensen op elkaar afstemmen en de ruimte geheel naar smaak inrichten. 

Jarenlange
ervaring

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren bij de keuzes die u maakt.

Grote
showroom

Bezoek onze grote showroom voor inspiratie en laat u uitgebreid adviseren.

Klanten-
beoordelingen

Klanten beoordelen ons met een 9,7. 
Op basis van ruim 100 reviews.

- Rudy
Superblij!
Lees verder
Superblij met onze nieuwe keuken. Echt door vakmensen geplaatst. We zijn verder zeer vakkundig en klantvriendelijk geholpen. Echt een aanrader.
- Wilco
Tweede aankoop
Lees verder
Ik heb hier een tweede keuken gekocht en ben wederom goed geholpen door dhr. Zwart. Na vorig jaar al een keuken aangeschaft te hebben waar ik heel goed geholpen ben, er tijd werd genomen en goed naar mijn wensen geluisterd en meegedacht werd ben ik wederom terug gegaan en weer dezelfde ervaring opgedaan.
- Peter Noeken
Prettige ervaring
Lees verder
Erg blij met onze nieuwe kwaliteitskeuken. Geplaatst door vakmensen. Ook hebben we de communicatie als erg prettig ervaren.