L-keukens

Een L vormige keuken, ook wel hoekkeuken genoemd bevat veelal één zijde die langer is dan de ander. Waarbij een deel in een open ruimte kan staan. Wanneer u kiest voor een L-vormige keuken, maakt u optimaal gebruik van de ruimte. Door de L-vorm is de andere zijde van de keuken nooit ver weg, waardoor koken nog efficiënter wordt.

De voordelen van een L-keuken

  • Een L-vormige keuken biedt ten opzichte van keukens in andere opstellingen ruimte voor verschillende mensen om gelijktijdig in de keuken aan de slag te gaan.
  • Een L-vormige keuken wordt veelal langs twee wanden geplaatst. Dit maakt het mogelijk om in de hoogte te werken zoals met hoge kasten en bovenkasten. Dit zorgt voor veel opbergruimte.
  • Droomt u van een eiland keuken maar past dit niet in de ruimte? Kies dan voor een schiereiland. Hierbij kun u kiezen voor een schiereiland dat haaks staat op de andere zijde van de hoekkeuken waardoor u een bar in de keuken kan creëren.

Tips voor het inrichten van een L-keuken

  • Bij het inrichten van een L-keuken is het belangrijk dat u rekening houdt tussen de werkruimte van de spoelbak en het fornuis. Zorg dat deze afstand groot genoeg is zodat u genoeg werkruimte hebt om bijvoorbeeld groente te snijden.
  • Zorg ervoor dat u uw koelkast plaatst aan een van de uiteinden van de zijdes van de L-keuken. Dan kunt u ook gebruik maken van een hoge kast naast de koelkast. Dit ziet er erg mooi uit en zorgt voor veel opbergruimte.
  • De hoek kan, middels een carrouselkast of hoekkast met verschillende interieuren, worden opgevuld om een “loze” hoek te voorkomen.
  • Gezelligheid in de keuken kunt u extra creëren door de eettafel in het midden van de hoekkeuken te plaatsen.

Kies de juiste stijl L-keukens bij Total Home Concept

Een hoekkeuken is zeer ruimtelijk en open. In een L-vormige keuken kunt u iedere stijl verwerken! Kiest u voor een hoogglans, moderne, landelijke of juist een stoere industriële keuken met betonlook? Er zijn tal van mogelijkheden! Maak een vrijblijvende afspraak of neem contact met ons op via 0320 211 579.

Meer weten? Kom langs in onze 3000m2 grote showroom of plan een vrijblijvend advies gesprek!