L-vorm keuken

Creëer een stoere en robuuste keuken! Met een keuken in L-vorm haalt u het maximale uit de ruimte met veel opbergmogelijkheden. Daardoor is een L-keuken geschikt voor zowel kleine ruimtes als grotere ruimtes.

contact

De voordelen van een L-keuken

 • Een L-vormige keuken biedt ten opzichte van keukens in andere opstellingen ruimte voor verschillende mensen om gelijktijdig in de keuken aan de slag te gaan.
 • Een L-vormige keuken wordt veelal langs twee wanden geplaatst. Dit maakt het mogelijk om in de hoogte te werken zoals met hoge kasten en bovenkasten. Dit zorgt voor veel opbergruimte.
 • Droomt u van een eiland keuken maar heeft u hier onvoldoende ruimte voor, dan kan een L-keuken met gecombineerd schiereiland een mooie oplossing zijn. De korte zijde van de L-keuken kunt u dan gebruiken als bar.
afspraak maken

Tips voor het inrichten van een L-keuken

 • Net als bij een kleine L-keuken is het goed om uw kookplaat, spoelbak en koelkast in een werkdriehoek in te delen. Zo hoeft u weinig stappen te zetten, wanneer u aan het koken bent
 • Wanneer uw L-keuken in een open verbinding met uw woonkamer staat, is het fijn als uw werkblad er opgeruimd uit ziet. Dit creëert u door zoveel mogelijk te kiezen voor inbouwapparaten. U kunt ook een los koffiezetapparaat op een plank in de kast zetten.
 • Bij het inrichten van een L-keuken is het belangrijk dat u rekening houdt tussen de werkruimte van de spoelbak en het fornuis. Zorg dat deze afstand groot genoeg is zodat u genoeg werkruimte hebt om bijvoorbeeld groente te snijden.
 • Zorg ervoor dat u uw koelkast plaatst aan een van de uiteinden van de zijdes van de L-keuken. Dan kunt u ook gebruik maken van een hoge kast naast de koelkast. Dit ziet er erg mooi uit en zorgt voor veel opbergruimte
afspraak maken
 • De hoek kan, middels een carrouselkast of hoekkast met verschillende interieuren, worden opgevuld om een “loze” hoek te voorkomen.
 • Gezelligheid in de keuken kunt u extra creëren door de eettafel in het midden van de hoekkeuken te plaatsen.
 • Kies bij het ontwerpen van uw L-keuken voor een keuken met voldoende bovenkasten.  Zo kunt u veel opbergruimte creëren, zonder dat u veel ruimte opoffert. 
 • Door uw bovenkasten iets van het plafond te plaatsen, creëert u een ruimtelijk effect. U keuken lijkt dan optisch groter.
 • Door te kiezen voor een lichte kleur keuken, oogt uw keuken ruimtelijker.
 • Een raam in de keuken zorgt voor meer licht in uw keuken, waardoor een kleine keuken toch een ruimtelijk effect heeft.
 • De apothekerskast kan een prima kast zijn voor een kleine keuken. Door zijn verticale rekken kunt u spullen onder elkaar kwijt. Zo creëert u extra opbergruimte.
afspraak maken

L-vorm keuken: Stoer en robuust

Uitstekende service

Wij helpen u met het inrichten en afwerken van uw droomhuis. Ga voor het mooiste en beste resultaat.

Grote showroom

Onze showroom bestaat uit prachtige modelkamers en met stijlvolle details en weloverwogen functionaliteit. 

Ruim assortiment

Wij bieden een ruim assortiment aan badkamers, keukens, vloeren, plinten en wandafwerking.

KEUKEN INSPIRATIE

Nog meer inspiratie opdoen?

INSPIRATIE OPDOEN

Woonklaar wonen

Ontdek ons totaalconcept.

WOONKLAAR

L-keuken in een kleine ruimte:

Heeft u een kleine ruimte, dan biedt een L-keuken uitkomst. Een L-keuken past namelijk zowel in een kleine als in een grote ruimte.  Door zijn efficiënte indeling en relatief grote opbergruimte, zorgt een L-keuken ervoor dat u zowel in een grote als in een kleine ruimte al uw keukenspullen kunt opbergen.  

L-keuken in grote ruimte:

 In een grotere ruimte heeft u meerdere mogelijkheden om uw L-keuken in te delen. U kunt kiezen voor de standaard hoekkeuken, maar ook een L-keuken met schiereiland is mogelijk. Zo is uw keuken niet alleen praktisch, maar brengt het ook veel gezelligheid met zich mee. Wanneer u staat te koken, kan de ander u gezelschap houden aan de bar. In een grotere ruimte kunt u ook een leefkeuken creëren. Plaats een mooie ruimtelijke tafel in uw keuken en het genieten kan beginnen.

afspraak maken

Kies de juiste stijl L-keuken bij Total Home Concept

Een hoekkeuken is zeer ruimtelijk en open. In een L-vormige keuken kunt u iedere stijl verwerken! Kiest u voor een hoogglans, moderne, landelijke of juist een stoere industriële keuken met betonlook? Er zijn tal van mogelijkheden! Maak een vrijblijvende afspraak of neem contact met ons op. 

contact opnemen