Een laminaatvloer koopt u bij Total Home Concept

Wilt u een mooie, warme en sfeervolle vloer, maar ook een vloer die slijtvast en vlekbestendig is en makkelijk in onderhoud? Kies dan voor een  laminaatvloer. Een laminaatvloer is een stuk voordeliger dan parket, omdat deze vloer van kunststof is gemaakt. Tegenwoordig zijn er vele soorten natuurlijke dessins te verkrijgen die niet van echt hout of zelfs marmer te onderscheiden zijn.

Wat is laminaat eigenlijk voor soort vloer?

Laminaat bestaat uit vier delen:

 1. de overlay: dit is de bovenste laag van het laminaat. Deze laag staat garant voor de slijtweerstand van het oppervlak. Aangezien deze laag transparant is, blijft de onderliggende laag zichtbaar. In deze bovenste laag kan ook een structuur worden geperst: bijvoorbeeld een houtstructuur.
 2. decorlaag: dit is de laag die het zicht bepaald van het laminaat. Het is eigenlijk een foto van bijvoorbeeld hout, tegels of zelfs van een eigen ontwerp. Deze foto wordt gedrukt op papier dat daarna gedrenkt wordt in melaminehars.
 3. HDF: deze high density fibreboard zorgt voor de structuur en de stabiliteit van de vloer. De decorlaag en de overlay worden in een pers, onder hoge temperatuur en druk op de plaat geperst.
 4. Onderlaag: deze vochtwerende laag zorgt voor stabilisatie en zorgt tevens voor de rechtheid en stevigheid van de panelen.

Total Home Concept adviseert een goede ondervloer voor uw laminaat

Niets is zo belangrijk als een goede ondervloer. Het minste wat een ondervloer moet doen, is ervoor zorgen dat de bestaande vloer geëgaliseerd wordt en dat er geen oneffenheden meer op de vloer aanwezig zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de ondervloer ervoor zorgt dat er niet te veel reflectiegeluid is. Dit is het geluid dat ontstaat als u over de laminaatvloer loopt. Hoe dikker het laminaat, hoe minder reflectiegeluid.

Hoe moet u een laminaatvloer onderhouden?

Stofzuigen en reinigen met een licht vochtige doek en daarna bij voorkeur drogen met een andere doek. Af en toe kunt u de vloer reinigen door een scheutje schoonmaakazijn aan het water toe te voegen. Vele andere laminaatreinigers laten een zeeplaag achter op de laminaatvloer, waardoor het laminaat  er op den duur “vettig” gaat uitzien.

De voordelen van een laminaatvloer nog even op een rijtje:
 • Duurzaam, zeer geschikt dus voor een gezin met kinderen en huisdieren
 • Eenvoudig te plaatsen, een laminaatvloer is een zwevende vloer, hierdoor kan de vloer zich goed aanpassen aan de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte.
 • Vlekbestendig, door de kunststof toplaag is de vloer vlekbestendig.
 • Vochtbestendig, zelfs in ruimtes waar de luchtvochtigheid hoger is, kan deze vloer goed gelegd worden, dit in tegenstelling tot een houten vloer die in zo’n ruimte zal krimpen en uitzetten.
 • Verkrijgbaar in een grote diversiteit aan kleuren en stijlen. Laminaat is bij Total Home Concept ook verkrijgbaar in brede XL decoren.
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geschikt voor zowel vloerverwarming als vloerkoeling (in combinatie met de juiste ondervloer)
 • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Slijtvast
 • Natuurlijke designs
 • Ook mogelijk in brede XL decoren

Bezoek onze showroom

U kunt bij Total Home Concept terecht voor prachtig laminaat in vele dessins. U kunt kiezen voor een gladde laminaatvloer, maar ook voor een laminaatvloer met een V-groef, deze groef geeft een nog meer natuurlijke uitstraling aan de vloer.

Natuurlijk kunt u er voor kiezen de laminaatvloer zelf te leggen, maar bij Total Home Concept is het ook mogelijk om de vloer door een vakman te laten leggen.

Heeft u interesse in een laminaatvloer, kom dan naar onze showroom en kijk welke mogelijkheden wij u kunnen bieden. Heeft u nog andere vragen, dan kunt u ook ons contactformulier invullen.

Meer weten? Kom langs in onze 3000m2 grote showroom of plan een vrijblijvend adviesgesprek!