Laminaatvloer

Een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer. 

Contact opnemen

Wat voor soort vloer is laminaat?

Laminaat bestaat uit vier delen:

 1. De overlay: dit is de bovenste laag van het laminaat. Deze laag staat garant voor de slijtweerstand van het oppervlak. Omdat deze laag transparant is, blijft de onderliggende laag zichtbaar. In deze bovenste laag kan ook een structuur worden gecreëerd: bijvoorbeeld een houtstructuur.
 2. Decorlaag: dit is de laag die het zicht bepaald van het laminaat. Het is eigenlijk een foto van bijvoorbeeld hout, tegels of zelfs van een eigen ontwerp. Deze foto wordt gedrukt op papier dat daarna gedrenkt wordt in melaminehars.
 3. HDF: deze high density fibreboard zorgt voor de structuur en de stabiliteit van de vloer. De decorlaag en de overlay worden in een pers, onder hoge temperatuur en druk, op de plaat geperst.
 4. Onderlaag: deze vochtwerende laag zorgt voor stabilisatie en zorgt tevens voor de rechtheid en stevigheid van de panelen.
afpsraak maken

Total Home Concept adviseert een goede ondervloer voor uw laminaat

Niets is zo belangrijk als een goede ondervloer. Een ondervloer moet ervoor zorgen dat de bestaande vloer geëgaliseerd wordt en dat er geen oneffenheden meer op de vloer aanwezig zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de ondervloer ervoor zorgt dat er niet te veel reflectiegeluid is. Dit is het geluid dat ontstaat als u over de laminaatvloer loopt. Hoe dikker het laminaat, hoe minder reflectiegeluid.

contact opnemen

Laminaatvloer: Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Uitstekende service

Wij helpen u met het inrichten en afwerken van uw droomhuis. Ga voor het mooiste en beste resultaat.

Grote showroom

Onze showroom bestaat uit prachtige modelkamers en met stijlvolle details en weloverwogen functionaliteit. 

Ruim assortiment

Wij bieden een ruim assortiment aan badkamers, keukens, vloeren, plinten en wandafwerking.

Hoe moet u een laminaatvloer onderhouden

Er zijn verschillende manieren om een laminaatvloer te onderhouden. De beste manier is stofzuigen en reinigen met een licht vochtige doek en daarna bij voorkeur drogen met een andere doek. Af en toe kunt u de vloer reinigen door een scheutje schoonmaakazijn aan het water toe te voegen. Vele andere laminaatreinigers laten een zeeplaag achter op de laminaatvloer, waardoor het laminaat  er op den duur “vettig” gaat uitzien.

afpsraak maken

De voordelen van een laminaatvloer nog even op een rijtje:

 • Duurzaam, zeer geschikt voor een gezin met kinderen en huisdieren.
 • Eenvoudig te plaatsen. Een laminaatvloer is een zwevende vloer, hierdoor kan de vloer zich goed aanpassen aan de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte.
 • Door de kunststof toplaag is de vloer vlekbestendig.
 • Vochtbestendig. Zelfs in ruimtes waar de luchtvochtigheid hoger is kan deze vloer goed gelegd worden. Dit in tegenstelling tot een houten vloer die in zo’n ruimte zal krimpen en uitzetten.
 • Verkrijgbaar in een grote diversiteit aan kleuren en stijlen. Laminaat is bij Total Home Concept ook verkrijgbaar in brede XL decoren.
 • Onderhoudsvriendelijk.
 • Geschikt voor zowel vloerverwarming als vloerkoeling (in combinatie met de juiste ondervloer).
 • Onderhoudsvriendelijk.
 • Slijtvast.
 • Natuurlijke designs.
Contact opnemen