Selsiuz vs. Quooker

Ga ik voor de Quooker of de Selsiuz?

Een kokendwaterkraan wordt in 25% van de nieuw aangeschafte keukens verkocht. Wat is hier de reden van? Het brengt een hoop gemak, het bespaart tijd en het is ook nog eens goed voor het milieu, doordat het energie bespaart. Dit alles doordat u direct en precies de hoeveelheid water kunt tappen, die u nodig heeft. Maar welke kraan kunt u nou het beste aanschaffen? Wij zetten de overeenkomsten en de verschillen van deze 2 merken voor u op een rij.

Quooker versus Selsiuz

Laten we beginnen met te zeggen dat u met beide merken kranen een goede kraan aanschaft, waar u nog lange tijd van zult genieten. Er zijn een hoop overeenkomsten tussen beide kranen, maar elk hebben ze toch ook hun specifieke eigenschappen.

Design

Beide merken hebben hun kranen in een ronde of een rechte uitloop. Zo passen de kranen in elke keukenstijl.

Quooker heeft de kleuren:

 • chroom
 • rvs
 • goud (echt bladgoud)
 • messing patina
 • zwart

Zowel stijlvolle als stoere kleuren, die bij iedere stijl keuken perfect te combineren zijn.

Het assortiment van Selsiuz bestaat uit de volgende kleuren:

 • chroom
 • inox
 • gold
 • gun metal
 • copper
 • zwart

De kleuren Gun Metal, Gold en Copper passen bij de trend Ethnic Nature. Deze trend is helemaal van deze tijd. Met deze trend haalt u de natuur naar binnen met natuurlijke materialen en prachtige aardse kleurtinten gecombineerd met industriële kleuren als koper, zwart en goud. Voor beide merken geldt dat het afhankelijk van het model is welke kleuren u er bij kunt kiezen. Ook kunt u de spoelbakken van Lanesto Urban perfect combineren met de Selsiuz kokenwaterkraan. Deze spoelbakken zijn leverbaar in de kleuren Inox, Copper, Gold en Gun Metal en matchen perfect bij de kranen. De kleuren van de kranen zijn namelijk exact hetzelfde als de kleuren van de  spoelbakken. Ook de vormgeving is aangepast op de kranen.

Alles-in- één-kraan

Wanneer we de Selsiuz en de Quooker op hun eigen websites met elkaar vergelijken zien we dat beide een, alles in één kraan, hebben.  Deze kraan geeft zowel koud-, warm- als kokend water.  De kokendwaterkranen van Quooker hebben de volgende modellen alles-in-één-kraan:

 • Quooker Flex
 • Quooker Fushion Round
 • Quooker Fusion Square
 • Quooker Claaic Fusion Round
 • Quooker Classic Fusion Square

Selsiuz heeft de volgende modellen kokendwaterkranen alles-in-één-kraan:

 • Selsiuz Haaks
 • Selsiuz Rond
 • Selsiuz XL
 • Selsiuz Osiris Design Cone Arc
 • Selsiuz Osiris Design Cone Counter
 • Selsiuz by Gessi Design

Naast koud, warm en kokend water kunt u met de Quooker Cube ook gekoeld bruisend of gekoeld gefilterd water tappen. Deze combineert u dan met de Quooker FLEX, Quooker Fusion, Quokker Nordic of de Quooker Twintaps kraan, in combinatie met een kokend water reservoir. De alles-in-1-kranen hebben een goede beveiliging tussen het koud, warm en het kokend water. De dubbele uitloop zorgt ervoor dat er geen kokend water achterblijft, wanneer u de kraan voor koud water wilt gebruiken. De kranen bedient u met een druk-draaibeweging. Zo is de kraan ook veilig voor een huishouden met kleine kinderen. Selsiuz heeft op zijn beveiligde knop een veer zitten. Deze veer sluit het kokend water af, zodra u de knop loslaat. Bij Quooker blijft het water stromen, wanneer u de knop loslaat. Of u nu kiest voor de Selsiuz of de Quooker, beide kranen hebben een goede beveiliging. Beide merken hebben wel hun eigen vormgeving qua kind veilige bedieningsknop. Extra voordeel van een kokendwaterkraan is dat als u toch per ongeluk een keer uw hand onder de kokendwaterkraan houdt, de schade beperkt blijft. De kranen van beide merken geven een rustige waterstraal. Dat is een ander geval dan wanneer u een waterkoker met heet water over u heen krijgt of een pan met kokend water. 

Beveiliging van beide merken

Selsiuz heeft op zijn beveiligde knop een veer zitten. Deze veer sluit het kokend water af, zodra u de knop loslaat. Bij Quooker blijft het water stromen, wanneer u de knop loslaat. Of u nu kiest voor de Selsiuz of de Quooker, beide kranen hebben een goede beveiliging. Beide merken hebben wel hun eigen vormgeving qua kind veilige bedieningsknop. Extra voordeel van een kokendwaterkraan is dat als u toch per ongeluk een keer u hand onder de kokendwaterkraan houdt, de schade beperkt blijft.De kranen van beide merken geven een rustige waterstraal. Dat is een ander geval dan wanneer u een waterkoker met heet water over u heen krijgt of een pan met kokend water.

Aparte kranen voor koud/warm en kokend water

Quooker heeft de Nordic Square Twintaps en de Nordic Round Twintaps. Dit is een set van twee kranen, een voor warm en koud water en een voor kokend water. Selsius heeft uitsluitend kranen met 3 of 5 opties in het programma.

Boilers

De beide merken kennen verschillende boilers De Selsiuz kokendwaterkraan wordt geleverd met een 5-literboiler. De Singel boiler geeft kokend water. De Selsiuz Combi boiler geeft zowel warm water als kokend water. Met de Combi Extra boiler van Selsiuz heeft u onbeperkt warm water, naast het kokend water. Op het moment dat de Combi Extra boiler leeg is wordt het water direct via de gebruikelijke warm water voorziening aangevoerd. U kunt zelf kiezen welke boiler u bij de kraan wilt aanschaffen. Quooker biedt in zijn assortiment dezelfde mogelijkheden qua type boilers, echter er is een verschil. De boiler van Quooker voor alleen kokend water heeft een inhoud van 3 liter. De combi en combi+ boilers van Quooker hebben een inhoud van 7 liter.

Een duurzame keuze

Ook inzake duurzaamheid is door beide merken nagedacht. Zo vallen ze beide onder energielabel A. De kranen verbruiken relatief weinig energie, doordat u alleen tapt wat u daadwerkelijk nodig heeft. Bij bijvoorbeeld een waterkoker wordt er vaak veel meer water verwarmt, dan op dat moment nodig is. Daarnaast wordt bij een gebruikelijke warm water toevoer vaak een enorme afstand afgelegd waardoor er eerst veel water verloren gaat. De beide merken kennen een waterbesparende stand op hun menghendels en een coolstart binnenwerk. Daarnaast zijn de boilers van Quooker voorzien van een hoog-vacuüm isolatie. Daardoor gaat er geen onnodige energie verloren, wanneer de boiler het water op temperatuur houdt. De boiler van Quooker is dan ook de zuinigste boiler in de markt van kokend water kranen.

Het prijskaartje

De kosten van een kokendwaterkraan hangen samen met het model kraan en het type boiler dat u kiest. De prijs van een Selsiuz kraan met boiler begint bij €789,–. Dit loopt op tot €3.439,–. De Quooker begint bij €1.195 en kan oplopen tot €3.595,–.

Kokend Water Kraan Test

Wanneer u alles zorgvuldig heeft gelezen in onze blog zijn wij benieuwd welke kraan door uw kokend water kraan test komt. We adviseren u om naast de informatie die u gelezen heeft, de kranen ook zelf te testen. Dit kan in onze showroom. Onze adviseurs kunnen u nog veel meer specifieke informatie zowel Quooker kranen als Selsiuz kranen en u bijpraten over de laatste nieuwtjes op het gebied van kokendwaterkranen. Neem gerust contact met ons op!