Welke manier van afzuiging past bij mij?

Afzuigsystemen keuken

Welke manier van afzuiging past bij mij?

Er zijn vele merken die een inbouw afzuigkap in hun assortiment hebben. Welke bij u past, is afhankelijk van uw wensen. Bedenk eerst wat voor soort luchtafvoer u wenst. Het meest gebruikelijke systeem is een systeem waarbij de lucht en de vetdeeltjes afgezogen worden door de motor in de afzuigkap.  Het vet blijft achter in het metalen vetfilter en de overige kookdampen worden afgevoerd naar buiten. Wanneer u geen afvoer naar buiten heeft, kunt u kiezen voor recirculatie. Een recirculatiekap heeft een koolstoffilter, die de nare kookluchtjes filtert. Vervolgens wordt de schone lucht weer terug de woning ingeblazen. U kunt ook kiezen voor een motorloze afzuiging. Deze manier van afzuiging wordt direct aangesloten op uw centrale afzuigsysteem. De nare kookgeuren worden dan via dezelfde kanalen afgevoerd als de lucht en het vocht uit uw toilet en badkamer. Wanneer de luchtafvoer bekend is, kunt u er een afzuigkap bij zoeken. De afzuigkappen zijn in te delen in een aantal hoofdgroepen: inbouw afzuigkappen, plafondunit afzuigkappen, kookveldafzuiging, onderbouw afzuigkappen, eiland afzuigkappen en wand afzuigkappen. Een afzuigkap is tegenwoordig niet alleen functioneel, maar moet ook passen in de stijl en uitstraling van de keuken.

Inbouwafzuigkap zwart

De kleur zwart staat al tijden niet meer alleen voor verdriet en rouw. Het is een modekleur, die ook feestelijkheid kan aanduiden. Denk maar eens aan een chique diner of gala. De kleur zwart is ook een geliefde kleur in de keuken. Dit komt omdat deze kleur bij veel keukenstijlen past. Denkt u  maar eens aan een moderne, chique keuken of juist een stoer robuuste keuken. Bij beide stijlen past de inbouw afzuigkap zwart perfect. Naast de zwarte inbouw afzuigkap kunt u natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld een witte of rvs kleur.  

De inbouw afzuigkap van Siemens

De inbouw afzuigkap van Siemens kenmerkt zich door zijn zwarte glas en roestvrij stalen lijnen. Siemens past bij al zijn apparaten dit design statement toe. Met apparatuur van Siemens geeft u uw keuken een statement.  Waarom? Een keuken is één van de meest gebruikte ruimtes in het huis. Daarom willen we er ons ook prettig in voelen.

Fornuis met afzuiging | Total Home Concept

De inbouw afzuigkap van Siemens is er in verschillende modellen. 

Alle Siemens afzuigkappen hebben een krachtig vermogen en zorgen voor een goede afzuiging van uw kookluchtjes en vet. Binnen het assortiment inbouw afzuigkappen heeft u keuze uit een vlakschermkap, een onderbouw, een afzuigunit of een geïntegreerde afzuigkap. U heeft dus veel creatieve vrijheid om het systeem te kiezen wat uw keuken die extra dimensie geeft, die u wenst. 

Met het slimme cookConnect worden diverse functies van de afzuigkap via de kookplaat bediend. U kunt zo de verlichting of de stand van de Siemens afzuigkap via de kookplaat selecteren. Vraag onze adviseurs welke afzuigkappen uitgerust zijn met cookConnect. Naast cookConnect is er ook de climateControl Sensor. Deze functie op de inbouw afzuigkap van Siemens zorgt ervoor dat de afzuigsnelheid automatisch afgesteld wordt op de hoeveelheid kookdampen. De sensor meet de luchtdichtheid, het vetgehalte en de geur, tijdens het koken. Vervolgens wordt de juiste stand van de afzuigkap er op afgesteld. U hoeft hier zelf niet meer over na te denken. Bent u klaar met koken, dan draait de afzuigkap nog tien minuten door en schakelt dan automatisch uit. De lucht in huis ruikt zo altijd fris.

Wordt u ook zo blij van kleuren? emotionLightPro is dan echt iets voor u! Middels deze functie past uw inbouw afzuigkap van Siemens zich aan, aan uw stemming. U kunt zelf de kleur van de achtergrond verlichting selecteren, waar u zich op dat moment prettig bij voelt. CleanAir is de innovatieve recirculatiemodule van Siemens. Het is eenvoudig te installeren en te integreren in veel van de afzuigkappen van Siemens.

De  cleanAir recirculatiemodule kan nare kookgeurtjes tot wel 95% neutraliseren! Wat achterblijft is een fris ruikende keuken. Dit wordt bereikt door het grote, schuine oppervlak van het speciale filter van actieve koolstof. De inbouw afzuigkap van Siemens is een goede keuze. Naast de inbouw afzuigkap heeft Siemens nog vele andere opties voor het afzuigen van nare kookluchtjes en vet. Vraag onze adviseurs naar alle mogelijkheden.

Inbouw afzuigkap van AEG

De geïntegreerde afzuigkappen van AEG zorgen ervoor dat uw keuken de hele dag schoon en fris blijft ruiken. Dat is prettig, want de keuken is the place to be in huis. We bereiden er eten, ontbijten er met ons gezin en drinken er een drankje aan de bar met vrienden en familie. De inbouw afzuigkap van AEG is effectief, discreet en stijlvol. Daardoor past hij in elke keuken.

AEG Afzuigkap | Total Home Concept

De inbouw afzuigkap van AEG heeft op een aantal modellen de HOB2HOD. Met deze functie wordt de afzuigkap draadloos geactiveerd door de kookplaat en wordt de stand van de ventilatie automatisch aangepast. Damp en stoom verdwijnt vlot, zonder dat u er zelf aan hoeft te denken. Uw keuken blijft zo de hele dag heerlijk fris!

Geef een reactie