Woontrend: Open keuken

Vroeger was het gebruikelijk dat de keuken en woonkamer gescheiden waren van elkaar. Tegenwoordig zien we steeds vaker open keukens. Vandaag de dag zijn keukens ware blikvangers en mogen ze daarom ook gezien worden. Ook heeft u geen last van dichtgeslagen deuren wanneer u de visite koffie brengt. Een open keuken zorgt voor rust en ruimte in huis, omdat uw woning groter oogt. Deze keukens zijn niet alleen praktisch, maar ook enorm sfeervol!

Een kookeiland

Een kookeiland is niet alleen praktisch, het is ook een ware eyecatcher in uw keuken! U wint er ruimte mee, u heeft alles beter binnen handbereik en apparatuur zoals een oven of kookplaat zijn eenvoudig te integreren. Zeker in een open keuken is dit uitermate handig en gezellig; u heeft tijdens het koken meer contact met uw gezinsleden en kunt gezellig een praatje maken. In een keuken zonder kookeiland kijkt u in de meeste gevallen tegen een muur, wat een stuk ongezelliger is.

Goede afzuiging

In een open keuken verspreiden kookluchtjes zich makkelijker door de rest van uw woonkamer in tegenstelling tot een afgesloten keuken. Een goede afzuiging is dan ook onmisbaar. Tegenwoordig zijn er prachtige design-afzuigkappenverkrijgbaar die gezien mogen worden. Mocht u liever helemaal geen afzuigkap in uw keuken willen, dan kunt u ook kiezen voor een kookplaat of werkblad met ingebouwde afzuiging. Zo profiteert u van een goede afzuiging en houd u de keuken strak en minimalistisch.

Temperatuur

In een keuken kan de temperatuur al snel oplopen. Bijvoorbeeld door de oven die aan staat, een vaatwasser die geopend wordt wanneer deze net klaar is of pannen die op het fornuis staan. Wanneer de thermostaat van uw verwarming dicht bij de keuken is geplaatst, kan het zijn dat de rest van uw woonkamer niet meer verwarmd wordt. U hoeft hier niet zozeer rekening mee te houden bij het ontwerpen van uw open keuken, maar wel bij het inrichten van uw woonruimte.

De inrichting

Bij een open keuken is het handig om de sfeer en stijl van de keuken en uw woonkamer op elkaar af te stemmen, zodat het een mooi geheel vormt. Wanneer u een landelijk interieur heeft, zal een landelijke keuken bijvoorbeeld mooier staan dan een heel strakke designkeuken. Houd daarnaast ook rekening met de verlichting. U wilt tijdens het koken kunnen zien wat u doet, maar een open keuken hoeft niet constant verlicht te zijn. Wanneer u voor dimbare spots kiest, kunt u gemakkelijk de sfeer bepalen door deze lichter of feller te zetten. Zo heeft u op elk tijdstip van de dag de ideale verlichting en bespaart u op de elektriciteitskosten.

Woontrends bij Total Home Concept

Bent u op zoek naar de nieuwste woontrends? Kom dan inspiratie opdoen in onze 3000m2 grote showroom in Lelystad. In onze showroom vind u diverse sfeerkamers, keukens, badkamer, vloeren en meer! Wilt u lieverd direct een afspraak maken? Maak vrijblijvend een afspraak bij een van onze specialisten via de contact pagina.

Geef een reactie